Γιατί να κατοχυρώσω το ψευδώνυμό (nickname) μου;

Για να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος το ψευδώνυμό (nickname) σας, όταν εσείς δεν είστε συνδεδεμένοι στο chat, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή/κατοχύρωση.

Για να κατοχυρώσετε το Nickname σας πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Αν για παράδειγμα θέλετε να κατοχυρώσετε το όνομα Giwrgos Θα πρέπει να συνδεθείτε στο #zougla και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε την εντολή:

Παράδειγμα: /ns register myp4ssw0rd giwrgos@gmail.comΤο email που ορίζετε κατά την εγγραφή σας θα πρέπει να είναι έγκυρο γιατί θα χρειαστεί να κάνετε επιβεβαίωση εγγραφής. Επίσης, nicknames και κωδικοί πρόσβασης με ελληνικούς χαρακτήρες δεν αναγνωρίζονται.

Θα σας εμφανίσει:

Στη συνέχεια θα σας έρθει ένα email της μορφής:

Αντιγράφετε το παρακάτω μήνυμα: /msg NickServ CONFIRM eSTJOPWv8 για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας.

Σε κάθε νέα κατοχύρωση που πραγματοποιείτε ο κωδικός επιβεβαίωσης(confirm) είναι διαφορετικός. Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικό παράδειγμα.

Πλέον, κάθε φορά που συνδέεστε από το webchat θα πρέπει να βάζετε το Nickname σας και στο πεδίο I have a password τον κωδικό πρόσβασης που ορίσατε.

Ο κωδικός πρόσβασης είναι αυστηρά προσωπικός και για τη δική σας ασφάλεια, σας συνιστούμε να μην τον γνωστοποιήσετε σε κανέναν.

Πως μπορώ να αγνοήσω κάποιον χρήστη;

Επιλέξτε το όνομα του χρήστη που θέλετε να αγνοήσετε και στη συνέχεια κάντε Click στο πεδίο Ignore user

Πως μπορώ να ξεκινήσω κλήση με μικρόφωνο;

Προϋπόθεση για να μπορέσετε να μιλήσετε με μικρόφωνο είναι και οι δύο συνομιλητές να έχουν συνδεθεί από το webchat και να επιλέξουν το εικονίδιο της κλήσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στο κεντρικό κανάλι, είτε σε προσωπικό μήνυμα.Πως μπορώ να στείλω φωτογραφία ή ένα αρχείο σε κάποιον χρήστη;

Συγκεκριμένα, για να ανεβάσετε μια φωτογραφία, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα όπως στην εικόνα:

Στη συνέχεια θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο:

Με την επιλογή Browse μπορείτε να διαλέξετε την φωτογραφία που θέλετε να στείλετε.

Στη συνέχεια αφού διαλέξετε την φωτογραφία ή το αρχείο που θέλετε να στείλετε, κάντε Click στην επιλογή Upload File

Όλα τα αρχεία/φωτογραφίες που στέλνετε διαγράφονται αυτόματα μετά απο δύο ώρες.

Τα προσωπικά μηνύματα των χρηστών παρακολουθούνται/καταγράφονται;

Οι διαχειριστές/operators του #zougla δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν/παρακολουθούν τα μηνύματα που ανταλλάσσετε μεταξύ σας (προσωπικά μηνύματα) και επομένως δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενες μη νόμιμες ενέργειες σας.

Η διεύθυνση IP από την οποία συνδέομαι είναι ορατή σε άλλους χρήστες;

Οι πραγματικές IP διευθύνσεις των χρηστών που συνδέονται στο #zougla δεν είναι ορατές για λόγους προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

Ο κωδικός πρόσβασης που έχω βάλει είναι ασφαλής;

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι κρυπτογραφημένοι και δεν μπορεί να τους γνωρίζει κάποιος άλλος χρήστης/διαχειριστής. Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό σας, μπορείτε να κάνετε ανάκτηση μέσω email.

Για ερωτήσεις/βοήθεια μπορείτε να απευθυνθείτε στο κανάλι #zougla-opers.